miercuri, 19 iulie 2017

Recenzie Aviatoarea - Sandra Coroian


Titlu: Aviatoarea
Autor: Sandra Coroian
Editura: Quantum Publishers
An apariţie: 2017
Nr. pagini: 144
PREZENTARE


Aviatoarea Süre Vanay pornește în cea mai importantă misiune a vieții sale, care o poate propulsa spre un nivel mai înalt în rândul aviatorilor din Naram. Misiunea stranie pe care o primește, de a livra un mesaj la o adresă neștiută de nimeni, aflată la baza muntelui Histo, o trimite pe Süre într-o călătorie de neuitat.
Curiozitatea și curajul o împing spre limitele dintre spațiu și timp, făcând-o să se piardă chiar înainte de a ajunge la destinație. Locurile pe care le vede, oamenii pe care îi întâlnește și speranța nebună de a-și revedea fratele dispărut, o poartă într-o lume cu totul nouă și misterioasă.
Începe o aventură de neuitat alături de Süre Vanay, aviatoarea neînfricată și decoperă o lume plină de emoție, în care războiul stă să înceapă la fiecare pas, în care dragostea pare imposibilă și timpul devine relativ. 

RECENZIE

Nu am ţinut o socoteală exactă, dar o să risc şi o să zic că una din două recenzii laudă coperta cărţilor de la editura Quantum, lucru adevărat de fapt, dar am să încerc să ies puţin din această horă, deşi nici cea de la Aviatoarea nu se lasă cu absolut nimic mai prejos decât celelalte. Însă nu pot să îmi calc complet pe inimă şi să nu vorbesc de acei ochi verzi ca smaraldul pe care tânăra îi are, nişte ochi care pur şi simplu parcă te hipnotizează şi ai nevoie de secunde bune că să îţi găseşti puterea să treci mai departe şi să începi să răsfoieşti cartea. Recunosc pe parcursul lecturări chiar am mai închis-o doar de dragul de a mă mai pierde încă puţin în ei, aşa că felicitări editurii pentru munca pe care o depun să ne aducă în biblioteci asemenea frumuseţi.

Dacă eşti fan al cărţilor SF, acţiunea şi întâmplările la care este părtaşă Sure cu singuranţă îţi vor face inima să tresalte, cei romantici vor varsă o lacrimă la povestea de iubire dintre Sure şi Balakian, iar toate acestea o vor ajută pe eroina noastră să treacă de la o fetiţă visătoare care încă crede în poveşti, la o femeie matură, puternică, ceea ce îi va bucură pe adepţi romanelor psihologice.Aşadar nu ai nicio scuză că să nu citeşti cartea scrisă de Sandra Coroian.

Sure a pierdut tot ce avea mai de preț în această lume. La vârstă de șapte ani când unii copii nu știu ce jocuri să mai joace că să se distreze, bunicul ei, Gaham a murit și asfel a trebuit să sară peste etapa numită copilărie și să ajungă direct la cea a adolescentului mătur, cu capul pe umeri.  L-a avut în schimb pe fratele ei, Sergei să o ajute să asimileze toată această durere, dar când și el este declarat mort în urma unei misiuni nu îi mai rămâne decât să viseze că într-o zi va deveni o aviatoare importantă.
 
" Cel mai rău mă durea că nu îi auzeam vocea, deși glasul lui îmi răsuna clar în minte, săruturile lui frațești le simțeam încă vii pe obraji și pe frunte, iar îmbrățișarea lui puternică încă îmi dădea senzația că era acolo , lângă mine. "
 O misiune simplă la prima vedere, o scară spre succesul mult visat, îi va aduce în schimb călătoria vieții ei, o călătorie în același Naram, dar într-o perioadă de timp diferită, unde îl va cunoaște pe Balakian, un tânăr misterios care îi va cuceri inimă și va deveni refugiul ei, protectorul ei.
"Te pot iubi de 72 ori pe minut
 atunci când totul este calm.
 Am nevoie de doar 460 de rotații
 ca să te pot purta spre cer. "
 Cum se va sfârși această misiune și dacă va reuși Sure să se întoarcă în vechiul Naram rămâne să descoperiți singuri  și sunt convinsă că nu veți regreta.
2 comentarii: