miercuri, 12 iulie 2017

Recenzie Întâlnire cu viața de Cecelia Ahern

Titlul:Întâlnire cu viața
Autor: Cecelia Ahern
 Produs publicat in 2013 de ALLFA
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 376

Prezentare
Lucy Silchester si-a parasit iubitul perfect pentru ca relatia nu mai mergea si a demisionat fiindca nu era de acord cu politica firmei. Acestea sunt numai doua dintre povestile pe care Lucy le-a spus prietenilor si familiei ca sa-si mascheze esecurile. Exista insa cineva care stie adevarul. Viata ei, un barbat nefericit, cu ochii injectati si imbracat intr-un costum sifonat, ii trimite scrisoare dupa scrisoare, insistand ca ea sa vina la o intalnire. In cele din urma, Lucy accepta invitatia si mastile incep sa cada...Recenzie 

O poveste de iubire condimentată cu o aromă puternică de fantasy, aceasta este rețeta unei cărți perfecte pentru mine, iar Întâlnire cu viața de Cecelia Ahern a îndeplinit cu brio aceste cerințe. O lectură ușoară care te atrage de la primele pagini.

   Cel mai mult mi-a plăcut ideea în jurul căreia se conturează întreaga acțiune, existența unei agenții, Agenția vieții, unde fiecare persoană își poate întâlni propria viață, poate discuta cu aceasta și împreună să găsească soluții la micile probleme care îi deranjează. Tu cum ai reacționa dacă propria ta viață ți-ar trimite o scrisoare prin care te înștiințează că vrea să poarte o discuție privată cu tine? Te-ai bucura și ai fi nerăbdător să o întâlnești sau acest gând te sperie?

 Viața lui Lucy Silchester s-a schimbat total în urmă cu trei ani de zile, când în aceeași zi și-a părăsit  iubitul, dar a și demisionat de la locul de muncă, devenind asfel, un fel de oaie neagră în ochii familiei și a prietenilor. Asta este varianta oficială pentru că adevărul este altu, de fapt el a părăsit-o pe ea, iar de la locul de muncă nu a demisionat pentru că nu era mulțumită, ci a fost dată afară.

  Din cauza acestor minciuni, nevinovate din punctul ei de vedere, cu ajutorul cărora, Lucy a creat un fel de zid protector între ea și cei dragi, un zid ce devine pe zi ce trece tot mai mare, pentru că o minciună este urmată de alta,  ajunge să își cunoască propria viață, un bărbat neîngrijit, un nenorocit ranchiunos, aspectul lui reflectând exact viața pe care o duce în prezent aceasta.
    "Părul îi era negru, răvășit, presărat cu niște fire argintii. Părea nebărbierit de câteva zile. Avea cearcăne vineții, ochii injectați, își trăgea nasul și părea că nu mai dormise de ani de zile."  
Încăpățânată  din fire va nega la început că are nevoie de ajutor și faptul că trebuie să îl ia  pe acest individ peste tot și să nu spună nicio minciună pentru că acesta o va da în vileag, i se va părea cea mai grea pedeapsă , dar cu timpul între cei doi se va lega o frumoasă relație de prietenie .

"de ce naiba Viața venise la mine,erau o mulțime de alți oameni nefericiți după ce rupseseră o relație, cu siguranță nu eram un caz de extremă urgență."
 
 Cum se va descurca Lucy în fața noii provocări, dacă va reuși să spună adevărul sau vechea obișnuință, de a minții că nu cumva să  strice imaginea de viață perfectă pe care și-a construit-o va învinge încă o dată, vă las să descoperiți singuri, dar și povestea de iubire despre care v-am vorbit la început, o poveste care se va naște dintr-o întâmplare puțin haioasă, specifică stilului Ceceliei.


5 comentarii:

 1. Ce interesantă pare, trebuie sa o citesc curand!
  Daca iti place ideea de agentie, irti recomand Prietenul nevazut, desi e un alt fel de agentie...

  RăspundețiȘtergere
 2. Un roman încă necitit de la Cecelia Ahern... Mulțumim pentru recomandare! 💖

  RăspundețiȘtergere
 3. este o carte foarte frumoasa pe care merita sa o cititi

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa recenzie! Si ce bine ai inteles-o pe Lucy! Ma bucur ca ti-a placut cartea.
  Sincera sa fiu, pe mine m-au atras mai mult "Intalnirea cu viata" si " Cum sa ma indragostesc", decat P.S Te iubesc sau Suflete pereche. Pentru ca m-au motivat. Au fost mai mult decat niste romane de dragoste. O ... intalnire cu viata? Da!

  RăspundețiȘtergere