vineri, 14 iulie 2017

Recenzie Secrete - Rodica Mijaiche


Autor: Rodica MijaicheEditura: Librex PublishingData aparitie: Noiembrie 2016Pagini: 292
PREZENTARE

Marina și Sebastian. Lindsey și Lucas. Alexa și Albert.
Trei cupluri. Șase destine. Fiecare legate între ele prin 
dorința de a iubi și de a supraviețui vitregiilor 
timpului, oamenilor și răzbunărilor.
La șapte ani de la despărțirea de Sebastian Raescu,
 viața Marinei Barbu mergea înainte ca și când nimic
 nu s-ar fi întâmplat. În vârstă de douăzeci și opt 
de ani, Marina consideră că viața ei sentimentală este
 un subiect ce nici nu merita adus în discuție.
Marina află pe propria-i piele că inima ei este încă legată de cea a lui Sebastian.

RECENZIE

Secrete de Rodica Mijaiche este genul acela de carte pe care o dată ce ai apucat să citești prima frază nu te mai poți dezlipi de ea.  Te ține cu sufletul la gură și pe tot parcursul lecturări, sentimentul că ceva rău se va întâmpla cu unul dintre personaje nu te va părăsi nicio clipă. Un roman complet care se mulează perfect indiferent de genul literar preferat al cititorului.

Personajele sunt foarte bine conturate și îți va fi imposibil să nu te atașezi de ele.

      Recunosc la început am empatizat un pic chiar și cu Mihnea, personajul negativ, cu trecutul lui dureros și am crezut că mai există o șansa ca sufletul lui să găsească drumul cel bun.
 
 "Nimeni nu se mai îngrijise de el sau de educația lui. Mama lui fusese prea ocupată să-și plângă de milă, iar tatăl lui prea ocupat să le facă pe plac amantelor, pe care le schimba atât de des încât le încurca și numele. "

 Cruzimea de care dă dovadă în clipa maltratării acelei pisici m-a convins că este o cauză pierdută definitiv și din acel moment mi-am dorit pentru el o moarte dureroasă direct proporțională cu durerea pe care a produs-o el pe tot parcursul vieții lui.

     Marina Barbu este o tânără de 28 de ani, orgoliosă , inteligentă, puternică, dar doar la suprafață, pentru că în interiorul ei încă suferă după Sebastian Raescu , tânărul care în urmă cu 7 ani a trădat-o. Pentru unii ar putea să pară o perioadă destul de lungă de timp pentru ca rănile să se vindece, dar atâta timp cât există îndoială că decizia pe care ai luat-o a fost pripită, nicio inimă nu se va reface.
 
  "  nu ai avut niciodată curajul să-l întrebi direct. Nu ai mai avut niciodată curajul să termini totul între patru ochi. A trebuit să-l lași așa, să se întrebe ce s-a întâmplat cu tine. "
   
 Alexa este o fire firavă, în permanență se simte vinovată și trăiește cu impresia că ea este nucleul problemelor celor din jurul ei, toate acțiunile ei îi afectează în mod direct sau indirect pe cei la care ține, în cazul ei pe Marina.
  Ducând lipsă de iubirea părintească, caută în prezent acest sentiment în brațele bărbaților, așa că drumul ei se intersectează cu cel al lui Mihnea, care profitând de vulnerabilitatea ei încearcă să afle mai multe despre afacerea ei și a Marinei, despre restaurarea obiectelor de artă.

"Alexa avea o carapace în care se retrăgea când se simțea amenințată. Era foarte ușor de lezat, iar cei care profitaseră de ea emoțional, știuseră tot timpul unde să o atace ."

      Cum niciuna din fete nu îi face jocul lui Mihnea , acesta apelează la arma prostului și anume răzbunarea. Singurul lucru bun din toată treaba asta, este că în peisaj reapare Sebastian, iar Alexa găsește curajul să-și acorde o șansă la fericire în brațele bărbatului pe care tot timpul l-a dorit, colegul ei Albert Cristescu.

"Știa că dorința lui de răzbunare era de nestrămutat. Iar acum dorea să fure cât putea, dar nu fără ai face o vizită și Marinei. Femeia asta nu știa cu cine s-a pus. "
    Cum vor evolua lucrurile în viața Marinei acum cu întoarcerea lui Sebastian? Dacă își va deschide inima în fața iubirii? Ce se va întâmpla cu Mihnea și cu planul lui de răzbunare? Va găsi Alexa în Albert bărbatul potrivit să îi vindece rănile trecutului? Vă rămâne să descoperiți singuri și sunt convinsă că nu veți regreta absolut deloc.

    Dacă cele două cupluri Marina și Sebastian sau Alexa și Albert nu vă sunt de ajuns, Rodica înfrumusețează acțiunea cărții cu  povestea de iubire dintre Lucas și Lindsey.  O poveste din vremea celui de-al doilea război mondial 1940, care ne este împărtășită de către autoare cu ajutorul unor scrisori, scrisori lacrimogene, încărcate de emoție, pe care Lindsey i le trimitea lui Lucas cât timp acesta se afla pe front.

     " Simt că-mi pierd viața picătură cu picătură. Simt golul din inimă de când ai plecat."
 Dacă ar trebui să aleg o singură pereche din cele trei aș spune din toată inima, cuplul Lindsey și Lucas.

Citat preferat 

 "Dacă te ferești de suferință, nu vei ști nici să iubești, pentru că ele vin câteodată împreună. "

5 comentarii: