miercuri, 27 septembrie 2017

Interviu cu un autor român contemporan- Georgiana Vâju


 "-Auzi frumoaso? 
 -Cu cratimă ? 
 -Fără. 
 -Aud .
 -Îmi răspunzi la un interviu ?
 -Bineînțeles."


 Nu așa a decurs discuția mea cu Georgiana, dar sunt convinsă că dacă aș fi abordat-o în felul acesta nu aș fi avut nicio emoție în legătură cu răspunsul ei. Trecând peste, se pare că și varianta clasică a funcționat și răspunsul a fost tot pozitiv. Mulțumesc mult pentru timpul acordat și încă mai aștept volumul doi din Nu te împiedica de mine, te implor! pentru că îmi este dor de Iv&Ana.

1. Cum crezi că te descriu persoanele pe care le întâlnești și vorbești cu ele pentru prima dată? 
     Ioi! Nu cred că prea bine sau frumos. Sunt reticentă prima dată când intru în contact cu o persoană. Sunt tăcută, poate ușor ironică sau detașată, am obiceiul de a analiza persoana din fața mea înainte ca acesta să mă analizeze pe mine, așa că celălalt nu poate spune mai nimic care m-ar putea descrie după o primă întâlnire. În timp însă, se schimbă treaba.

2. Cel mai mare defect al tău de care nu poți să scapi?
        Fumatul. Viciu și defect.

3. Te-au susținut cei dragi atunci când ai pus punctul pe "i" și ai decis să îți publici prima carte sau nu au fost așa de încrezători în reușita ta? 
        Nu m-au susţinut pentru că habar nu au avut ce intenţii aveam. Bănuiesc că dacă le-aş fi spus, ar fi făcut-o. Acu mă susţin, evident.

4. Ești genul de persoană superstițioasă? De exemplu e ceva pe care îl faci de fiecare dată când te apuci să scrii sau la fiecare lansare de carte pe care ai avut-o, ai luat cu tine un anumit obiect/persoană care consideri că îți aduce noroc? 
      Nu. Nu am nicio superstiție. Chiar mă amuz pe seama lor.

5. Cum îți petreci timpul liber și ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris? 
     Ce naiba e ăla timp liber? :)) Citesc în cea mai mare parte a timpului liber, cum îi zici tu, ascult muzică dacă am starea necesară, mă plimb, înot... cam asta fac când pot evada din cotidian, nimic deosebit.

6. Cel mai ciudat loc în care te-a lovit inspirația și nu ai putut rezista fără să o materializezi? 
      Nu mi s-a întâmplat să mă lovească în locuri ciudate și dacă nu-mi puneai întrebarea asta nu m-aș fi gândit nicicând la asta. De obicei sunt așezată destul de normal atunci când îmi dă târcoale vreo idee, am întotdeauna aproape ceva de notat, un telefon sau vreun laptop, așa că nu se pierde nimic.

7. O întâmplare haioasă pe care o ai legată de una din cărțile tale. Nu contează dacă aceasta a avut loc pe vremea când încă lucrai la ea sau după ce a fost publicată cartea. 
Hm... nu cred că am. Dar nu fi dezamăgită, nu-i timpul trecut!

8. Dacă ai avea superputeri și ai putea să aduci la viață un singur personaj din cărțile tale, cine ar fi și de ce? 
Hm... l-aș încarna pe Iv. Sunt tare curioasă cum ar arăta creația mea și dacă mi-ar mai plăcea atât de mult. Parcă l-aș materializa și pe Nickolas din „Don’t cry, just fly”, doar ca să-i aud accentul mexican.

9. Ca de final, lasă-ne câteva rânduri prin care să mulțumești celor care ți-au cumpărat și citit cărțile. 
Nu-mi sunt suficiente cuvintele pentru mulțumiri. Mi-au adus o stare de grație și o imensă satisfacție. Toate cuvintele lor de apreciere au fost balsam pentru sufletul meu. Îi ador! Sper din tot sufletul să mă citească și în continuare. Am cele mai sincere aprecieri pentru faptul că şi-au rupt din al lor timp ca să mă citească.

Dacă nu ați apucat să cumpărați cartea Nu te împiedica de mine, te implor! atunci o puteți face de pe elefant.ro, libris sau de aici. Spor la cumpărături. 

15 comentarii: