miercuri, 13 septembrie 2017

Recenzie Roșu de rubin- Kerstin Gier

   

Călătoriile în spațiu și timp m-au fermecat din totdeauna. Să vezi cu proprii tăi ochi cum se desfășurau lucrurile într-o anumită perioadă, cum se distrau oamenii când nu exista atâta tehnologie, hainele pe care le purtau. Totul mi se pare fascinant și dacă aș putea să-mi aleg o super putere asta aș alege, să călătoresc în timp. Voi?

     Asta de fapt este și ideea principală a cărții Roșu de rubin. O lectură ușoară care te binedispune și care te va purta printr-o aventură din care nu vor lipsi căruțele trase de cai, perucile haioase, dar și costumații specifice, de la pantaloni colorați la bărbați, până la rochii cu corset la femei și pălării extravagante.


  Gwendolyn este o fată normală de șaptesprezece ani și potrivit unui calcul făcut în urmă cu 200 de ani de Newton nu trebuie să-și facă griji că a moștenit gena familiei-călătoare în timp. Singurul lucru diferit care se întâmplă în viața ei fiind fantomele sau demonii pe care îi vede. Deși familia ei nu se încadreze  în categoria celor normale nimeni însa nu o crede, toți acuzând-o că vrea să îi fure atenția cuvenită lui Charlotte.

Verișoara ei, Charlotte este posesoarea întrucât s-a născut pe data de 7 octombrie, dar asta nu o deranjează deloc pe Gwen, ea putând să-și petreacă timpul liber făcând ceea ce îi place nu învățând scrimă, să cânte la pian sau cum să te comporți în societate în funcție de perioada de timp.

 Libertatea ei dispare și se trezește într-o lume complet nouă, plină de secrete când, după ce călătorește de trei ori în timp, mamă ei îi mărturisește că la fel ca Charlotte și Gwen s-a născut în aceeași zi, dar a plătit moașa să mintă din dorință de a o proteja de această lume. Asta nu este tot, Gwendolyn află că ei îi este atribuit rubinul, ea fiind cea care închide cercul, cea mai importantă piesă a puzzelului, care deține și puterea corbului. Cu ce se mănâncă asta nu știe nici ea și nici cei din jur nu au de gând să o scoată din ceață.
"Timpul curge, Rubinul constituie începutul dar și sfârșitul ."
Dacă primele trei călătorii pe care Gwen le-a făcut s-au desfășurat într-un mediu care îi putea pune viața în pericol, acum cu ajutorul unui dispozitiv ea poate fi trimisă într-o perioadă anumită de timp, dar doar în trecut.
"Cronograf! completă strămătușă Maddy și-și dădu peste cap ochii ei rotunzi. Este un fel de aparat cu care se pot trimite într-o anumită perioadă purtătorii de genă-și numai ei! Are cumva legătură cu sângele. "
   Singurul pericol este Gideon, băiatul alături de care face aceste salturi în timp, băiatul căruia nu-i găsește niciun defect. Gwenny și Gideon trebuie să-i găsească pe ceilalți zece posesori ai genei și să le ceară sangele lor ca să poată să închidă cercul definitiv. Misiunea lor pare una destul de usoară, doar că Gwen nu are pregătirea necesară, iar  Lucy și Paul precedenții călători le pun la rândul lor bețe în roată.

"Habar nu are de istorie. Nici măcar nu poate vorbi cuviincios. Indiferent unde călătorim, o să sară în ochi precum un câine vopsit. În plus, nu are habar despre ce e vorba aici. Nu numai că ar fi inutilă, s-ar dovedi chiar un pericol pentru întreaga misiune. "
Ce secret știu Lucy și Paul de nu doresc ca cercul să fie închis? Vor reuși Gwen și Gideon să-și ducă la capăt misiunea? Asta va rămâne secretul meu, un secret pe care îl veți descoperi doar citind această carte.


9 comentarii:

 1. O serie care si pe mine mă așteaptă la citit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o serie draguta care se citeste foarte usor si te va binedispune. Lectura placuta

   Ștergere
 2. Foarte frumoasă recenzia! Și mie mi-a plăcut mult cartea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca cei de la Litera au decis sa reediteze aceasta serie pentru ca am vazut filmele acum ceva timp, dar catile nu le mai gaseam in stoc.

   Ștergere
 3. Mi-a placut enorm trilogia aceasta. Poate se traduce si Trilogia Visurilor pentru ca si aceea e destul de interesanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiam de cealalte trilogie. Multumesc de recomandare si, cine stie poate o sa ne faca o surpriza si o sa o traduca :)

   Ștergere
 4. Mă tentează mult! Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 5. La un moment dat m-a tentat foarte mult seria. Mulțumesc că mi-ai amintit de ea. :)

  RăspundețiȘtergere