marți, 19 septembrie 2017

Recenzie Salut, rămas-bun şi tot ce se întâmplă între ele- Jennifer E. Smith

" Uneori, cele mai grele lucruri sunt cele care merită cel mai mult."
Chiar dacă au trecut câteva ore de când am terminat de citit Salut, rămas-bun şi tot ce se întâmplă între ele, încă nu m-am decis în ce categorie să încadrez această carte-în cele care mi-au plăcut sau la cele care nu prea. În comparaţie cu celălalt volum, Probabilitatea statistică să te  îndrăgosteşti la prima vedere, această carte mi-a lăsat un gust amar. Pur şi simplu îi lipseşte ceva, iar Clare, personajul feminin cu nesiguranţa şi indeciziile ei, a contribuit din plin la asta.

Povestea este una drăguţă şi ţinând cont că  întreaga acţiune se desfăşoară într-o perioadă relativ scurtă-doar doisprezece ore, iar autoarea a reuşit printr-o minune să ne prezinte suficiente evenimente, doar pentru asta am dus cartea până la final, unde colac peste pupăză m-am lovit de un deznodământ deschis, dar care tinde să fie unul pozitiv.

Pentru Clare şi Aiden ziua cea mare a venit. Urmează să meargă la facultate, să-şi urmeze visurile şi să ajungă cineva în viaţă. Până atunci mai au de trecut un hop  pe care l-au amânat toată vara, ziua în care trebuie să decidă ce se întâmplă cu relaţia lor, vor continuă să rămână împreună sau se vor despărţi.

Clare a fost admisă la Dartmouth College pe când Aiden la UCLA distanţa dintre ei reprezentând cel mai mare impediment pentru fericirea lor. Surprinzător, în cazul celor doi adolescenţi, Clare este cea care nu vede nicio şansă de reuşită pentru ei, pe când Aiden, este optimist şi încrezător în sentimentele pe care le are faţă de iubita lui .

Organizatoare de fel, Clare a pregătit o listă cu locurile şi lucrurile pe care trebuie să le facă în ultimele doisprezece ore. O ultimă aventură în doi menită să fie un rămas bun.
"Aşa că această noapte se transformase în altceva; un tur nostalgic, o călătorie în trecut, o plimbare pe aleea amintirilor. Ar fi o modalitate pentru ea de a-şi lua rămas-bun de la oraşul în care trăise toată viaţă ei şi poate- cumva- şi de la Aiden."
Prima oprire pe care o fac este la şcoală, locul unde s-au văzut pentru prima dată în urmă cu aproape doi ani. Din păcate aventura lor începe cu stângul pentru că aceasta este închisă şi nu pot să pătrundă.
Chiar dacă ar trebui să fie tristă că planul ei nu funcţionează, ea găseşte în asta un semn că universul ar fi de acord cu decizia pe care ea a luat-o de a se despărţi de Aiden.

A două oprire are loc la pizzerie, locul unde au vorbit oficial cei doi îndrăgostiţi pentru prima dată. Aici o să facem cunoştinţă şi cu prietenul cel mai bun al lui Aiden, Scotty, dar şi cu Stella, prietena cea mai bună a lui Clare. Pe parcurs o să-i mai întâlnim şi o să descoperim şi dramele cu care se confruntă la rândul lor  cei doi tineri, Scotty fiind personajul meu preferat din această carte. Nebuniile pe care el le face aduc culoare poveştii gândite de Jennifer E. Smith.

O să descoperim şi unde au avut loc; primul sărut ,prima ceartă, dar şi prima noapte de amor dintre Aiden şi Clare. Cum se va termina seara penru cei doi îndrăgostiţi şi ce aventuri i-a mai pregătit Clare lui Aiden o să descoperiţi doar dacă o să citiţi această carte.8 comentarii:

 1. Nu am citit nici o carte de aceasta autoare pana acum...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate in viitor, cine stie, o sa citesti si la tine poate o sa aiba alt efect

   Ștergere
 2. Nu am citit nimic de la această autoare încă... Felicitări pentru sinceritate! 💖

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit toate cele trei carti de Jennifer E. Smith. Imi place stilul lejer al autoarei,dar... spre deosebire de celelalte aparitii, "Salut, rămas-bun şi tot ce se întâmplă între ele" m-a dezamagit putin din cauza finalului. Cu toate ca am prevazut acel final...

  RăspundețiȘtergere