sâmbătă, 30 septembrie 2017

Recenzie Șoapte de iubire - Jamie McGuire , Teresa Mummert


Am lăsat să treacă mai bine de o zi până să mă încumet să scriu recenzia la această carte. Am avut nevoie de timp să asimilez mai bine deznodământul și să îmi revin din starea de confunzie în care intrasem fără voia mea. Dacă aș fi scris imediat recenzia sunt convinsă că printre rânduri s-ar fi găsit și câteva cuvinte deocheate care nu ar fi dat prea bine.

 Șoapte de iubire este o carte care mi-a șoptit o bună bucată de timp o poveste frumoasă de iubire presărată pe alocuri cu momente haioase, dar și câteva pline de emoție. Totul era perfect, eram atât de fericită de alegerea făcută când finalul ei m-a lovit. Pur și simplu cele două autoare nu mi-au dat nici cel mai mic indiciu, nimic nu a prevestit acel deznodământ. Eram debusolată total de parcă aș fi încasat în plină figură un uppercut de dreaptă.

 Josh are douăzeci și șase de ani, este paramedic pe ambulanță, iar pentru el relațiile se rezumă doar la sex. În timp ce așteptă în mașină ca semaforul să se facă verde o zărește pe Avery-asistenta înțepată care îi făcuse viața amară cu câteva ore înainte. Fiind sigura persoană care nu îl plăcea și nu îi ceda avansurilor,vede în ea o provocare, dar și o plăcere așa că încearcă să-i obțină numărul de telefon.

 Avery are douăzeci și patru de ani și împreună cu prietena ei, asistenta Deb, îl numesc pe Josh, domnul Chiloței. Intrând în discuție cu acesta, Avery nu observă că semaforul a trecut de la verde la roșu și în clipa în care mașina ei demarează, aceasta este lovită de un camion care mai apoi ricoșează în mașina lui Josh.

Acest accident este momentul critic care le schimbă viața celor doi protagoniști. Josh se simte vinovat și își face lui o promisiune- va fi un alt om, se va schimba și o va face pe Avery fericită indiferent de ceea ce trebuie să facă.
 "Nu, de data asta a fost altfel. Nu-mi făceam doar meseria. Aveam nevoie să știu ca e bine."
 De cealaltă parte, Avery își dă seama că viața este scurtă și că merită să o trăiască, așa că atunci când Josh o invită să iasă cu el în oraș ea acceptă.
 "dacă scăpaserăm amândoi din accident, era pentru un motiv. Nu eram sigură care era acel motiv, dar sigur nu supraviețuiserăm unei ciocniri în viteză cu un camion doar pentru o aventură de o noapte. Spuneți-i soartă sau noroc chior, dar voiam să știu de ce noi." 
  Treptat Josh prin gesturile pe care le face reușește să-i câștige dragostea și încrederea lui Avery, așa că de aici este un singur pas până la căsătorie.

 Toate bune și frumoase, nu? Asta am crezut și eu, dar din păcate după toate acestea a urmat finalul despre care nu o să vă mai vorbesc încă o dată . Vă las pe voi să-l descoperiți și aștept cu mare interes să aflu și părerile voastre. Poate nu am înțeles eu bine și există o explicație.


8 comentarii:

 1. Nu am citit cartea, dar m-ai făcut curioasă!��

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta e ce mi-am propus. Vreau sa citesc cat mai multe pareri legate de carte si poate in felul acesta o sa ma simt si eu impacata sau cine stie poate si mai contrariata :))

   Ștergere
 2. Incitanta prezentare! Stii cat de mult iti asteptam parerea. Si ma bucur ca ai avut rabdare sa imi furnizezi detaliile de care aveam nevoie. De pe Goodreads aflasem ca foarte multi oameni au fost bulversati din cauza acelui final, dar nu eram convinsa. Multumesc pentru ca m-ai lamurit ! :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alina tu cunosteai deja cateva detalii despre aceasta carte si stiai care au fost sentimentele mele in legatura cu ea. Eu nu am obiceiul sa citesc commurile de pe Goodreads, dar recunosc ca in clipa in care am terminat-o asta e primul lucru pe care l-am facut dupa ce m-am calmat. :))

   Ștergere
 3. Interesant! Felicitări pentru frumoasa recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt foarte curioasa in privința acestei cărți si abia aștept sa fac rost de ea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De abia astept sa citesc ce parere o sa-ti lase aceasta carte.

   Ștergere