luni, 30 octombrie 2017

1, 2, 3 apă de izvor şi totul e ok !

1, 2, 3, stânga. 1, 2, 3, dreapta.  De la început.

Versurile melodie Je t'aime de Lara Fabian au fost înlocuite în gândurile mele de cuvintele instructorului. De o săptămână repetăm dansul mirilor şi dacă logic ar trebui să ne îndreptăm spre mai bine realitatea stă diametral opus. Unghiile de la picioarele mele nu mai au nevoie sa fie date cu ojă pentru că Marius, viitorul meu soț s-a ocupat de asta. Noroc că o să port pantofi că aşa e obiceiul ca nu cumva să-mi fugă norocul printre degete, că altfel toți invitații ar admira opera lui.

Dacă pe fața instructorului nu se citeşte niciun fel de reacție, pe a mea şi a lui Marius se vede epuizarea totală şi dezamăgirea. Avem nevoie de o pauză, o pauză în care să ne tragem sufletele şi să ne îmbărbătăm unul pe altu.

- Eu zic să facem o pauză? Să bem puțină apă şi peste cinci minute o să o luăm de la capăt. Se poate?
- Da, e ok. Aveți cinci minute şi după o să mai continuăm o jumătate de oră? Azi trebuie neapărat să vă iese perfect măcar jumătate din melodie şi în restul de timp care ne-a mai rămas să învătăm şi restul.
-E ok, domn profesor.
- Anca, eu nu mai rezist. Exersăm deja de o săptămână şi la mine nu se vede nicio îmbunătățire. Declar oficial că la capitolul dans am fost înzestrat cu două picioare stângi.
-Ia o gură de apă de izvor şi nu mai vorbi prostii. O să vezi că totul o să fie bine.
-Da, dacă cumva apa asta de izvor nu e apă obisnuită ci apă cu puteri supranaturale, care ca printr-o magie o să mă transforme într-un Mihai Petre al dansului.
-Nu cred că apa de izvor La fantana are asfel de propietăți, dar sincer gustul e foarte bun. Nu crezi la fel?
- Ba da. Ce zici să luăm câte o sticlă pentru fiecare invitat ca să se răcorească şi ei după ce joacă învârtita sau sârba?
- Vezi, nu eşti tu un Mihai Petre al dansului, dar la capitolul aranjarea unei nunți te pricepi mai bine decât oricine.
- Hai nu mă mai pieptăna atâta că oricum nu ştiu cât de mult o să mă ajute asta cu dansul.
-Cele cinci minute au trecut. Sunteți gata să valsăm?
- Da. Am băut apa asta de izvor, ne-am răcorit, ne- am încărcat cu energie pozitivă de la ea, acum să vedem dacă are şi puteri magice şi să ne iasă şi nouă valsul astă o dată pentru totdeauna.

Credeți-mă pe cuvânt dansul nostru în acea zi nu a avut mari modificări în bine, dar măcar am rezolvat problema apei pentru invitați cu această ocazie. Mai sunt oricum două săptămâni până la marele eveniment şi fumul ne va învălui complet picioarele, aşa că invitații nu o să poată să vadă cum ne dăm cu stângul în dreptul. Partea bună e că vor avea ce să bea după ce vor dansa ei.

Am scris acest articol pentru superblog 2017.

2 comentarii:

  1. Felicitări pentru articol! Noi nu ne-am mai complicat cu dansul mirilor, nici nu am fi avut suficient. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Crede-ma nici noi nu am vrea sa-l facem , dar apoi nu am mai scapa de gurile rele. Oricum cum am da-o nu o sa-i multumim pe toti, dar acolo un mic vals din 2-3 miscari o sa realizam pana la urma.

    RăspundețiȘtergere