joi, 29 iunie 2017

Recenzie Nebunul alb de Allex Trușcă

Produs publicat in 2017 de Quantum Publishers
Data aparitiei: Iunie 2017
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 192
PREZENTARE
Lui Erin, un băiat modest, crescut la țară, i se pregătește un destin neașteptat. I se șoptește despre asta în vise premonitorii, însă nu îi este ușor să cuprindă magnitudinea sacrificiului care i se pretinde pentru a salva întreaga omenire.
Călătoria fascinantă a lui Erin și a celor câțiva însoțitori hărăziți de mâna sorții are loc într-un context pe care nimeni, până acum, n-a mai îndrăznit să-l plaseze într-un roman.
Împleteşte vise, premoniţii, elemente paranormale, un strop de filosofie şi magie, într-o poveste fantastică plină de aventuri, în care creaturi mitice se înfruntă, având la bază clasica temă a binelui şi a răului, a luminii şi a întunericului. Un basm frumos pentru cei mari…


RECENZIE

Înainte să începeți să citiți Nebunul alb uitați tot ce știați, uitați lucrurile pe care le cunoșteați despre cum a fost creată lumea și fără resentimente, lăsati-vă purtați în lumea magică creată de Allex Trușcă și cu sigurantă veți avea parte de o aventură pe care nu o veți uita foarte curând.
 
  Erin, un tanăr plecat să învețe la Cetate, se întoarce după ani să își viziteze părintii, dar și statuia unui înger, statuie care îi bântuie visele de când a părăsit satul natal.
     
     "Da trebuie să ajung acolo, cât mai repede. Nu știu de ce, dar simt că ceva mă cheamă în acea direcție...Dintotdeauna m-a chemat."
 
  Din momentul în care atinge îngerul, viața lui Erin se va schimba. Timp de sașe zile are parte de același vis, un vis care mereu începe cu aceleași cuvinte "Amintește-ți! Afle cine ești!" și întotdeauna are același deznodămant, unul tragic din nefericire. Singura diferență între cele sașe vise, este chiar el, "de fiecare dată, un altul, dar mereu el. De fiecare dată un luptător, dar de alt fel."

 Cum nimic nu este întâmplător, Erin descoperă că luptele pe care le-a dus în fiecare seară s-au întâmplat și în realitate, la fiecare o mie de ani forțele răului s-au confruntat cu cele ale binelui, iar o nouă luptă este pe cale să înceapă, o dată cu trezirea la viață a unui Necromant, slujitorul Stăpânului întunericului.

   "Stăpânul său îl însărcinase, încă o dată, cu această misiune. Niciodată nu pierduse o bătălie, nimeni de pe pământ și din adâncuri nu reușise să îl învingă."

Folosindu-se de informațile pe care le-a obținut din visele lui, Erin decide ca de data asta toate ființele, oameni obișnuiți, cavaleri, vrăjitori, călugări, asasini și îngeri să lupte împreună, dar înainte de asta trebuie să îi convingă pe fiecare în parte.

  "Oameni, vrăjitori, călugări, asasini și îngeri, vom lupta cot la cot, unul lângă altul. Ca frații. Pentru că asta suntem, la urma urmei, în fața primejdiei ce ne așteaptă. Suntem frați unul lângă altul, frați în fața Tatălui." 

Dacă de data asta va fi cu noroc sau Necromantul va găsi iar ceva cu care să îi surprindă vă rămâne să descoperiți singuri.

 Mi-a plăcut că există și o mică poveste de iubire, pentru că într-o lume atât de crudă avem nevoie și de ceva frumos și pur cum este dragostea.

 Finalul m-a găsit puțin nepregătită, dar în același timp m-am bucurat pentru că a lăsat loc de va urma, un va urma care sper să vină cât mai curând.

4 comentarii: