vineri, 23 iunie 2017

Recenzie Te văd! (Urlet in tăcere #2) de Marina Neagu

Titlul :Te văd!
Autor: Marina Neagu
Produs publicat in 2017 de Quantum Publishers
Data aparitiei: Martie 2017
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 214

PREZENTARE

Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe  urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea  din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor,  jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută.  Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i  aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers. Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată  în mod misterios.  Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.  În cel de-al doilea volum, povestea Sarei continuă, răspunzând unor întrebări și născând altele. Dragoste ce dăinuiește peste vremuri, mister, personaje
bine clădite,  tensiune și un ritm ce nu-ți permite să lași cartea din mână,  te vor transforma în fanul acestei serii.Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe  urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea  din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor,  jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută.
Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i  aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers. Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată  în mod misterios.  Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.  În cel de-al doilea volum, povestea Sarei continuă, răspunzând unor întrebări și născând altele. Dragoste ce dăinuiește peste vremuri, mister, personaje bine clădite,  tensiune și un ritm ce nu-ți permite să lași cartea din mână,  te vor transforma în fanul acestei serii.

RECENZIE

Acest volum a fost mai frumos ca primul, descrierea detaliată a coșmarurilor pe care Sara le are, au fost atât de bine scrise încât în unele momente era ca și cum scena mi se derula în fața propriilor ochi.Întorsătură pe care a luat-o acțiunea nu m-a mai surprins pentru că mă așteptam ca Marina Neagu să găsească încă o dată ceva cu care să îmi dea planurile peste cap, așa că nu mi-am mai lăsat imaginația să zboare, am citit cartea și am lăsat totul doar la latitudinea ei și nu am fost deloc dezamăgită de alegerile pe care le-a făcut.

Chiar dacă Sara, urmașa Sarulei, preoteasa dacilor de pe vremea lui Decebal, s-a sacrificat de dragul celui pe care îl iubea, coșmarurile sunt încă prezente și o amenință la tot pasul. Nimeni nu este în siguranță, iar acum trebuie să se lupte și cu durerea provocată de trădarea lui Markus, trădare ce o bântuie chiar și atunci când doarme.

   "Stai departe de mine. nu există îndoială, că o să devin blestemul tău. Poate acum nu realizezi, dar în realitatea mea, ești tot ceea ce urăsc."

Apariția Sarulei la braț cu acesta îi confirmă spusele Hypei, că Zeul morții niciodată nu a iubit-o pe ea, doar s-a folosit de ea pentru a o aduce la viață pe singura femeie ce i-a făcut inima să tresară.

Dar oare Hypa, zeița nopții îndrăgostită de două  secole de acesta spune adevărul sau totul este doar un plan bine pus la punct  pentru a o îndepărta, iar mărturisirea lui Markus că o iubește, nu o ajută în niciun fel pe Sara să rezolve misterele din jurul ei.

"Nu o să renunț la tine pentru că este greu. Vreau să trecem împreună prin toate. Prin momente de durere, prin clipe de suferința, prin tristețe și bucurii. Vreau să fiu cu tine în toate, pentru că tu ești cea pe care o iubesc. " 

Va reuși oare Sara să ia de data asta decizia corectă, sau  la final se va trezi iar cu inima ruptă în bucăți?  Cine spune adevărul și cine minte veți afla doar citind această minunată poveste, în care realitatea se împletește cu visarea, trecutul cu prezentul, iar suferința atât fizică cât și emoțională este la ordinea zilei.

 Te văd este o carte plină de acțiune, te face să treci prin toate stările omenești posibile, iar modul alert în care se desfășoară totul nu îți dă voie să te plictisești și nici nu o să realizezi când a trecut timpul iar tu ai ajuns la ultima pagină a cărții, dar nu și a poveștii dintre Markus și Sara, pentru că și volumul trei se anunță unul ce o să te zdruncine din temeli la ce final tumultos am avut. 

10 comentarii:

 1. Acum sunt si mai curioasă în privința ei 😍

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumoasa recenzie, Ancuta! Felicitari!
  Recunosc ca "Te vad" mi-a dat multe palpitatii. Mi-a placut si mai mult decat primul volum. A fost o poveste mai intensa, plina de surprize.
  Hypa se tine de prostii, iar un personaj pe care l-am indragit mult, m-a dezamagit cumplit. Iar finalul m-a facut sa imi rod unghiile. Vreau continuarea!
  P.S. Ceea ce a vazut Sara in oglinda a necesitat un calmant

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si pe mine m-a fascinat mai mult acest volum, iar Hypa chiar daca ne-a avertizat la final ca planuieste ceva maret, tot am avut un mic soc. De abia astept volumul urmator pentru ca se anunta foarte interesant si de data asta s-au cam schimbat rolurile intre Markus si Sara.

   Ștergere
 3. Frumoasa recenzie si interesanta carte. Imi place tot ce e legat de daci chiar daca legatura e una mica de tot. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc mult si ma bucur sa descopar o persoana care e fascinata de istoria noastra, din pacate pe mine una nu prea ma atrage :))

   Ștergere