duminică, 25 iunie 2017

Recenzie Vocea lui Archer de Mia Sheridan

Tilul: Vocea lui Archer (Archer's voice )
Autor: Mia Sheridan
Produs publicat in 2017 de Epica
Data aparitiei: Iunie 2017
Traducator: Adina Pintea
Tip coperta: Brosata

 PREZENTARE

Bree Prescot soseste intr-o mica localitate de provincie cu speranta ca aici va fi locul unde isi va gasi linistea sufleteasca pe care o cauta cu disperare, dupa un moment traumatizant petrecut intr-o noapte cumplita, cand tatal ei a fost ucis. In timp ce se instaleaza in noua ei locuinta, soarta i-l scoate in cale pe Archer Hale, un tanar singuratic si misterios, care ascunde in sufletul sau o suferinta profunda.

Este un om fara voce si discret, care, pentru toti locuitorii orasului, in afara de Bree, trece neobservat.
,,Vocea lui Archer" este despre intalnirea dintre o fata blocata in amintirea unei nopti terifiante si a unui barbat pentru care iubirea reprezinta cheia vindecarii si libertatii lui. Este povestea unui tanar care traieste cu o rana ingrozitoare si a unei fete care il va ajuta sa-si gaseasca ,,vocea”. E un roman emotionant si captivant despre suferinta, destin si puterea tamaduitoare a dragostei.

     RECENZIE

"Rana lui Chiron simbolizează puterea tămăduitoare a suferinței, modul în care durerea personală, fie ea fizică sau emoțională, poate deveni sursa unei extraordinare forțe morale și spirituale" 
   
 Ce legătură este între Archer și Chiron și de ce autoarea a decis să ne prezinte la început mica istorioară a Legendei lui Chiron? Asta m-am întrebat și eu, dar pe parcurs am descoperit în tânărul nostru misterios, un nou Chiron, un suflet dispus să facă orice pentru fericirea celei pe care o iubește, indiferent de suferința pe care trebuie el să o îndure.

 Bree Prescott  vrea să uite de seara în care tatăl ei a fost ucis și ea aproape violată. Vrea să uite de trecut și să fie fericită, așa că se întoarce în Pelion, ultimul loc în care familia ei fusese cu adevărat fericită și lipsită de griji.

 O întâmplare destul de haioasă, ruperea unei plase și împrăștierea pe trotuar a tuturor cumpărăturilor lui Bree, il aduce în cale pe misteriosul și tăcutul Archer Hale.
 
   "Era tânăr,cu un păr castaniu, ciufulit, lung, ușor ondulat, ce avea mare nevoie de o vizită la frizer și cu o barbă ce părea mai degrabă neîngrijită decât aranjată să pară așa. Poate era chiar chipeș, dar nu prea aveai cum să îți dai seama cum arată la față cu toată bărba aceea și părul care îi cădea pe frunte."

 Deși cei din jur o avertizează să stea departe de el, pentru că este un antisocial și ar putea să fie și nebun, Bree leagă o frumoasă prietenie cu el, mai ales că ea este singura ce poate comunica cu acesta prin limbajul semnelor, ținând cont că și tatăl ei a fost mut, la fel ca și Archer. În felul acesta îl va descoperi pe adevăratul Archer, un bărbat sensibil și foarte inteligent, care a învățat să se descurce de unul singur.

 Durerea pe care o citește în ochii lui, aceeași durere pe care o vede în fiecare dimineață în oglindă și îi aduce o dată cu ea convulsii, îi unește pe cei doi și mai mult. În curând acea prietenie se va transforma în iubire, dar oare va putea iubirea să vindece toate rănile făcute de trecut ?

La vârsta de șapte ani Archer Hale, și-a pierdut atât părinții cât și pe unchiul Connor, într-un accident de mașină. Asta e varianta oficială, dar adevărul legat de acea noapte s-a pierdut o dată cu vocea lui Archer.Își pierduse toate speranțele că ar putea să mai fie fericit, asta până la apariția lui Bree. Aceasta îl va învăța să zâmbească și să trăiască din nou.

  "Ești o persoană reală , poți să-ți trăiești viață așa cum și-o trăiesc și ceilalți. Cine ți-a spus că nu poți face asta?"

 Teama că nu este suficient de bun pentru ea și că o va pierde din cauza dizabilității lui, teamă sădită și hrănită în inima lui Archer de minciunile lui Travis, vărul lui, îl îndepărtează pe acesta de Bree.

 "Plec Bree...Nu vreau să te rănesc niciodată, dar nu sunt suficient de bun pentru tine. Nu sunt suficient de bun pentru nimeni în momentul acesta și vreau să aflu dacă aș putea să fiu"

 Oare ăsta să fie finalul sau Archer va găsi în rana lui acea Rana a lui Chiron?

 Finalul va fi unul încărcat de emoție, iar trecutul și toate secretele îngropate în el vor ieși la iveală și va aduce mari shimbari în viața lui Archer, dar și a locuitorilor din Pelion.

6 comentarii:

 1. O recenzie minunata si pe care o asteptam cu nerabdare! Felicitari! Promit ca imediat ce revin de la munte, sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Distractie placuta la munte si dupa de abia astept sa descopar si parerea ta despre carte :*

   Ștergere
 2. Super recenzia, acum mi-o doresc și eu 😍

  RăspundețiȘtergere
 3. iti va placea cu siguranta, Adriana si astept sa citesc si parerea ta :*

  RăspundețiȘtergere
 4. Am si eu cartea de pe amazon, dar nu am apucat sa o citesc. Am tot auzit lucruri interesante despre ea asa ca a tot urcat pe lista de lectura.

  RăspundețiȘtergere