luni, 31 iulie 2017

Recenzie Kit Black - Monica Ramirez

Autor : Monica Ramirez 
Titlu: Kit Black
 Editura: Librex Publishing 
Data aparitiei :iulie 2017
 Nr pagini:130

PREZENTARE

În această carte de dragoste istorică din secolul 18, marea o ademenește pe Kaitlin în căutarea sorții ei efemere. Viața pe mare la începutul anilor 1800 e extrem de periculoasă și plină de neprevăzut, scurtă și lipsită de valoare. Doar cei inventivi, atenți și întotdeauna puternici reușesc să supraviețuiască.
În Ajaccio, Corsica, Kit se deghizează în băiat și visează la o viață plină de aventuri pe mare. Crescută într-un bordel, nu are multe alte opțiuni — devine prostituată ca mama ei ori pleacă pe mare, pretinzând că este bărbat. Din păcate este prea săracă pentru a-și permite perechea de cizme și sabia, ambele obligatorii pentru a se putea înrola. Așa că atunci când aude o discuție între doi ofițeri navali francezi, se hotărăște să-și vândă virginitatea pe aur.
De îndată ce-l cunoaște pe ofițerul Armand Etienne Dupuis, un bărbat pe punctul de a se căsători cu o altă femeie, Kit nu-și pierde numai virginitatea, ci se și îndrăgostește împotriva dorinței ei. Dar nu acceptă propunerea lui de a-i deveni amanta, ci se înrolează pe un vapor englezesc, devenind inamicul bărbatului pe care-l iubește. Însă Kit nu se oprește aici, ci merge chiar mai departe, devenind căpitan pirat în flota lui Jean Lafitte.

RECENZIE

Kit Black de Monica Ramirez are un singur defect, numărul foarte mic de pagini. Da, mi-ar fi plăcut ca acțiunea să fie mai detaliată și să iau parte la mai multe aventuri alături de Kaitlin, pentru că sunt convinsă că nu m-aș fi plictisit nicio secundă să o lecturez.

    Trecând peste acest nesemnificativ detaliu, cartea este  perfectă pentru perioada aceasta călduroasă de vară, o carte cu iz de mare care te binedispune și pe alocuri îți va aduce zâmbetul pe buze.

    Kaitlin este o tânără frumoasă de douăzeci de ani, cu ochii albaștri, dar care a fost nevoită să își ascundă această frumusețe sub haine bărbătești și un strat de mizerie. Nu o deranjează să fie văzută asfel, pentru că în felul acesta are parte de mai multă libertate și nu riscă să fie violată în plină stradă, mai ales că toată viață ei a trăit într-un bordel.
   
"ochi albaștri și un chip drăguț, dar sunt foarte înaltă, cu jumătate de cap mai înaltă decât majoritatea bărbaților băștinași, iar corpul meu este viguros precum cel al tatălui meu. Am moștenit umerii lui lărgi, șoldurile înguste și zâmbetul lui radiant. I-am moștenit și temperamentul vulcanic.

    Orfană de tată și cu o mamă prostituată aflată pe patul de moarte din cauza sifilisului, singura ei soluție rămâne să se îmbarce la bordul navei Luna Neagră. O discuție banală între doi bărbați îi atrage atenția și în același timp îi dă oportunitatea să facă rost de cele 2 monede de aur de care are nevoie că să își cumpere cizme noi și o sabie, obligatorii pentru noua ei viață în larg.

    Tot ce trebuie să facă este să îi ofere virginitatea lui Armand Etienne Dupuis, ofițer al Marinei Franceze. Nimic greu pentru Kaitlin ținând cont că toată viață ei a trăit într-un bordel și a auzit o mulțime de povești despre actul în sine, dar nici ea și nici Armand nu s-au așteptat ca o singură noapte, o singură întâlnire să fie suficiente pentru ca ei să se îndrăgostească unul de celălalt.

 "Nu mai văzusem niciodată un bărbat atât de frumos. Față îi era bronzată, scoțându-i în evidență ochii de un albastru pur precum apele mării într-o zi cu soare, nasul era drept și nu prea mare, maxilarul și bărbia erau sculptate că de mână unui artist. Era perfect."  

   Iubirea dintre cei doi este imposibilă, Armand urmând să se căsătorească, iar Kit refuză să îi devină amantă, așa că drumurile celor doi protagoniști se bifurcă. Oare acesta să fie sfârșitul frumoasei povești de iubire sau destinul le-a pregătit alte surprize. Acest lucru vă rămâne să aflați singuri.

"Adevărata viață e ca o navigare în furtuni. Suntem ca marinarii care se opresc în porturi doar pentru  se odihni, apoi pleacă din nou. Așa suntem noi în urmărirea altui vis.
                                                                       Lucio D'Ambra "

     Mi-a plăcut foarte mult acest citat ales de Monica și se potrivește perfect lui Kaitlin, dar sunt convinsă că și mulți cititori  se vor regăsi în aceste cuvinte .
4 comentarii: