joi, 31 august 2017

Recenzie Ademenirea unui sfânt- Mary Jo Putney


De fiecare dată când am vrut o lectură ușoară dar care să mă țină în mrejele ei de la început până la sfârșit, am ales o carte din colecția Cărți romantice. Mary Jo Putney nu numai că este una din preferatele mele, ea câștigând în fața la alți scriitori de foarte multe ori, dar niciodată o carte de a ei nu m-a dezamăgit.
 
 Exact la fel am pățit și cu Ademenirea unui sfânt. Această carte m-a fascinat încă de când i-am văzut coperta, iar de acțiune nici nu se mai pune problema. Chiar dacă nu e foarte multă, încărcătură emoțională pe care o transmite, te răscolesc și te marchează până și pe tine ca cititor.

 Dacă pentru unii moștenirea unei averi, a unui titlu, este un vis, un țel pentru care ar face orice că să-l obțină, pentru Daniel Herbert este un coșmar. Chirurg de meserie, știe că o dată cu bogăția vin și obligațiile, obligații care i-ar ocupa tot timpul liber și asfel nu ar mai putea să facă ceea ce iubește cel mai mult și anume, să salveze vieți.
"Să moștenești bogăție, să capeți influență și un loc în  Camera Lorzilor sunt motive suficiente că să-l aducă pe un om la disperare."
Că să scape de această durere de cap în plus și să poată profesa în liniște, Daniel hotărăște să își caute o soție, dar nu o soție oarecare ci una care să îndeplinească anumite condiții:
 -drăguță, dar nu frumoasă pentru că frumusețile solicită multă atenție
 -pricepută în administrarea unui domeniu asfel el să capete libertatea de care are nevoie.

 Jessie Kelham mamă a unei fetițe de patru ani, nu își poate plânge moartea soțul în liniște, pentru că se vede obligată să plece în căutarea unui nou soț, a unui bărbat care să poată să o protejeze atât pe ea cât și pe fiică ei de nepotul soțului ei, de Frederick Kelham. Ura dintre cei doi, chiar dacă are repercusiuni din trecut, acum când Elizabeth, fiica lui Jessie moștenește titlul și baronia atinge cote maxime.
 "Asta e în întregime opera ta! Ai falsificat dovezile, asfel încât odrasla ta să moștenească și tu să poți prădui domeniul!"
Cum Frederick amenință că va merge la tribunal să obțină tutela lui Elizabeth, Jessie pleacă la Londra să-și caute un nou soț, dar acesta trebuie să indeplinească anumite condiții:
 -să fie blând ,onorabil și cu legături puternice
 -mai învârsta, nu unul tânăr
 -să o iubească pe Beth de parcă ar fi copilul lui

Drumurile celor doi protagoniști se intersectează la Londra și, deși niciunul nu corespunde cerințelor celuilalt, atracția dintre Jessie și Daniel este prea mare. Vor reuși oare cei doi să ajungă la un numitor comun sau orgoliul și temerile fiecăruia vor câștiga?

6 comentarii:

 1. Felicitări pentru recenzie! Imi place cum scrie autoarea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Uite o carte pe care nu am citit-o. :)( Desi imi place mult Mary Jo! Te felicit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti-o recomand Anca. Este foarte frumoasa, MUltumesc pentru minunatele cuvinte.

   Ștergere
 3. In urma cu cativa ani, citeam cartile scrise de Mary Jo Putney cu mare placere. Aveam o prietena pasionata de acest gen si ma tot batea la cap sa citesc pentru ca nu avea cu cine sa dezbata subiectele :) )))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur sa aud ca ai facut o fapta buna si ai ajutat-o pe prietena ta sa aiba cu cine sa dezbata cartiile pe care le citea .:*

   Ștergere