duminică, 27 august 2017

Recenzie Înainte de noi- Anna Todd


Înainte de noi, deşi ,nu vine cu nimic nou care să mă surprindă de aşa natură încât să zic " wow ce carte interesantă", surprinzător acest al cincilea volum mi-a plăcut, dar nu o să îl ridic la gradul de "foarte mult".

Cu toate astea i-am acordat 4 stele şi asta cred că se datorează mai mult lui Hardin. Cartea fiind prezentată din perspectiva lui, întâmplările tind să aibă o încărcătură mai mare de dramatism, lucru la care nu am putut să rămân indiferentă. Cei care au citit precedentele cărţi din serie cunosc cât de distrus este el din punct de vedere psihic şi câtă ură a adunat în interiorul lui, aşa că să reciteşti povestea de iubire dintre cei doi tineri din prisma lui Hardin îţi transmite o senzaţie de nou, de parcă descoperi acele lucruri pentru prima dată.
"Îşi petrecea zilele drogat şi nopţile, şi mai drogat. Pierdea vremea pe aleea din spatele prăvăliei cu băuturi sau în magazinul tatălui lui Mark. Îşi irosea viată. Spărgea magazine de băuturi, făcea filmuleţe crude, umilea fetişcane naive. Nu mai putea simţi nimic în afară de arogată şi furie. "
Pe lângă trecutul tumultos al lui Hardin, Anna Todd ne prezintă câte o mică istorioară şi din vieţile lui Natalie, Molly, Mellisa şi Steph, tinere ale căror destine s-au intersectat cu cel al lui Hardin şi într-un fel sau altul au avut un impact asupra relaţiei dintre el şi Tessa.

Miezul cărţii îl constituie însă începutul relaţiei lui cu Tessa şi cum au evoluat sentimentele lui pe parcurs, de la indiferenţă până la o dragoste nebună pentru care e dispus să facă orice să nu o piardă.
"O iubea, totuşi, o iubea atât de mult încât îi era groază să n-o piardă- căci a o pierde pe ea însemna a se pierde pe sine, iar el ştia că n-ar putea suporta un asemenea sacrificiu, după ce-şi petrecuse întreaga existenţă fără să aibă nimic de pierdut."
Cum vor evolua lucrurile şi dacă Tessa îl va ierta, iubitorii acestei serii cred că ştiu povestea cu ochii închişi, iar Înainte de noi are aceeaşi desfăşurare că şi primul volum, După ce ne-am întâlnit, doar povestitorul fiind schimbat.
"Trupul ei a devenit siguranța lui; mintea ei i-a devenit cămin."

 Fără să folosească un limbaj atât de vulgar ca în celelalte cărți, Înainte de noi reprezintă o despărțire  frumoasă de cupulul Hessa pentru cititori și chiar merită să îți petreci o după-amiază în compania ei, citind-o.


23 de comentarii:

 1. Wow! Esti la zi cu seria! Sa-mi fie rusine! Eu doar le-am cumparat. Nu stiu cand am sa-mi fac curaj ca sa le citesc.
  Ce bine ca ai scris despre aceasta carte. Chiar voiam sa stiu daca a meritat sa o cumpar. Sper ca pana la finalul anului, sa citesc macar un volum.
  Multumesc mult pentru tentatie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, dar si eu am multe alte carti/serii de recuperat asa ca nu e niio problema :*. Sunt sigura ca daca o sa ai timp o sa iti placa, nu stiu daca la sfarsit o sa zici wow, dar nici un gust amar nu o sa-ti lase :*

   Ștergere
 2. Foarte bine ai punctat esențialul cărții! La fel am perceput-o și eu, bună dar nu spectaculoasă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit cartea. Frumoasa. Dar... m-as fi așteptat la altceva. Frumoasa recenzie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu m-am asteptat la mai mult de la aceasta carte. Mi-ar fi placut sa se axeze mai mult pe trecutul lui Hardin. Inceputul a fost destul de promitator, dar apoi a revenit la aceeasi poveste pe care o cunosteam cu totii.

   Ștergere
 4. Am tot amanat citirea cartilor pentru ca nu sunt mare fan al seriilor, dar nu cred ca o sa mai las lucrurile asa. Cred ca in toamna voi incepe lectura...sa vad cum ma mobilizez.

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoasa si bine punctata recenzie! Eu nu am citit inca seria, desi de mult imi tot propun s-o citesc, dar cred ca pot incepe cu acest volum.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu cred că e o carte pe gustul meu, dar poate o să-i dau o șansă cândva :).

  RăspundețiȘtergere
 7. Am tot văzut seria, dar, nu știu de ce, nu am citit-o încă, o tot plimb de colo-colo... Poate o să îi ofer și eu o șansă...

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu nu am citit seria, dar a citit-o Mili si mi-a facut un rezumat :-) Nu stiu de ce, dar nu prea ma atrage. Acum imi spui si tu ca nu este ceva spectaculos acest volum, sunt in dubiile dubiilor daca sa o citesc sau nu. Probabil ca va veni si perioada ei de citit, mi se intampla sa ma pocneasca asa din senin si sa citesc carti cu semnul intrebarii format in mintea mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca cumva te loveste pofta sa o citesti atunci iti doresc lectura placuta

   Ștergere
 9. Nu m-a tentat seria, nu știu ce să zic. Poate cândva o voi citi si eu. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca o sa vina si acea zi in care o sa o citesti, atunci eu iti urez lectura placuta

   Ștergere
 10. Eu am tot fugit de seria asta. Nu stiu ce nu ma atrage la ea, deși povestea pare interesanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate ideea cliseica biat rau+fata buna sa fie un motiv pentru care sa fugi de aceasat serie. Recunosc si eu de la atatea certuri si impacari am vrut sa renunt la serie, dar pana la urma am dus-o pana la final. :)

   Ștergere
 11. Nici eu nu am citit seria, dar nu se stie niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu citesc decat cu foarte mici exceptii acest gen de carti, asadar nu prea pot sa imi dau cu parerea in mod obiectiv. Poate daca ar fi un cuplu fata rea - baiat bun, mi-ar starni mai mult interesul. Gen "Imblanzirea scorpiei". :D

  RăspundețiȘtergere