miercuri, 16 august 2017

Recenzie Îngerul întunecat - Mihaela StrencO carte despre strigoi. Wow!!! Aceasta a fost prima mea reacție când am citit descrierea cărții, dar pe parcurs acel entuziasm a început treptat, treptat, să se piardă în ceață. Coșmarurile pe care Ana le avea, erau singurele momente în care eu simțeam un fior pe șira spinării. Oare sunt sadică dacă în timp ce ea suferea, eu mă bucuram? Nu, acel șters zâmbet de pe fața mea era provocat doar de speranța că acel coșmar va fi fitilul care va declanșa o avalanșă de evenimente care să mă facă să nu mai las cartea din mână.

 Fiind doar primul volum din serie încă mai am șanse să experimentez sentimente care pe parcursul acestui volum nu m-au încercat, așa că o să le citesc și pe celelalte două.
 
Ana este o tânără care ziua lucrează ca recepționistă la un hotel, iar seara este un veghetor din casa Norilor. Cu ce se ocupă un veghetor? Se luptă cu strigoii că să îi protejeze pe cei adormiți.

 Ana a fost tot timpul un veghetor model. A respectat toate regulile și chiar credea că și-a găsit sufletul pereche în veghetorul Sebastian. După o relație de cinci ani în care totul s-a desfășurat în direcția corectă, Ana se mutase cu acesta și își făcea planuri de căsătorie,  șocul produs de vestea că el nu a iubit-o niciodată, a văzut în ea doar o soră, a căzut că un trăznet asupra ei.

 Cu inima zdrobită și rămasă fără niciun umăr pe care să își verse oful după moartea mamei ei, acceptă invitația prietenelor ei să meargă într-un club. Aici îl va întâlni pe Alex, un bărbat misterios cu o aură întunecată, în patul căruia se va trezi a două zi. Deși o parte din ea îi spune să fugă, să rămână totul doar o aventură de o noapte,  atracția pe care o simte pentru acesta este însă mai puternică așa că se vede prinsă până la urmă într-o nouă relație.

 Nu îl iubește și nici din partea lui nu vin semnale care să îi confirme că el ar simți mai mult decât o dorință carnala față de ea, deși și cu aceasta are dubii, așa că cererea lui în căsătorie o surpride și îi trezește bănuieli.

 Ce planuri are Alex și de ce își dorește atât de mult să se căsătorească cu ea?  Ce secrete îi ascunde și de ce are tot mai des coșmaruri care o lasă fără puteri? Acestea sunt doar câteva dintre intebarile care îi bântuie gândurile Anei.

  Alex a fost și el Veghetor din Casa Soarelui, dar a fost alungat, iar acum își caută drumul înapoi . Un demon în devenire, el are nevoie de aura pură a Anei că să nu se transforme.
 "Nu te uita la cum arată, bărbatul asta e un incubus nenorocit. Cei ca el nu pot iubi pe nimeni, doar se folosesc de ceilalți ca să obțină ce-și doresc. "

Dacă va reuși  Ana să îl salveze veți afla doar citind această carte.

Un comentariu: