vineri, 4 august 2017

Recenzie New York. Pasiuni ascunse- Rodica Mijaiche

Dacă Rodica Mijaiche s-ar fi născut în New York sau alt oraș mare cu siguranță cartea scrisă de ea ar fi ajuns bestseller, iar la descriere am fi citit celebra frază  "tradusă în nu știu câte țări" , dar cum asta nu a fost posibil, New York Pasiuni ascunse nu este atât de cunoscută și apreciată pe cât ar merita.

 Narată la persoana I, atât din punctul de vedere al personajelor principale, dar și al celor secundare, autoarea demonstrează că o poveste de iubire poate fi scrisă doar prin prisma întâmplărilor , fără scene de dragoste și cuvinte deocheate.

 Alyssa Martinez este o tânără frumoasă, timidă, cu ochi verzi precum smaraldele, ten măsliniu, dar privită prin ochii ei se vede doar o fată ștearsă care mai are mult până să atingă perfecțiunea."Nu sunt o femeie frumoasă. Cu aceste cuvinte și convingeri am crescut și nimeni nu mă va face vreodată să cred altceva. Trag aer în piept și-l expir încet. În jurul meu sunt atâtea femei frumoase...le invidiez pentru încrederea pe care o au în ele."

Cine se face răspunzător de această nesiguranță a Alyssei? 
  
  Ideea de a fi pentru o seară altcineva, o femeie iubită și dorită, îi surâde, așa că acceptă propunerea să meargă purtând o mască, la una din petrecerile private  ale lui Carlo di Angeli, singurul ei prieten . Nu s-a gândit nicio clipă că îl va întâlni aici, pe Alexander Chase, șeful ei și totodată bărbatul  de care de o lună de zile este îndrăgostită. 


 "Trag aer în piept cu putere. Simț nevoia să mă oxigenez. Doar o simplă aluzie la șeful meu și-mi simț inimă cum o ia la sănătoasă." 

Se crede în sigurantă ascunsă în spatele măștii pe care o poartă, dar sărutul acestuia o bulversează și îi face inima să o ia razna. Nesiguranța că un bărbat puternic și sexy ar putea să nutrească vreodată sentimente pentru o femeie că ea, triumfă, așa că părăseste petrecerea în lacrimi , lăsandu-l pe Alexander nervos și intrigat să descopere identitatea frumoasei misterioase.  
    
   "Nu vreau să-i dau șansa să-i fie rușine că a dansat cu mine, că m-a ținut în brațe. Pentru că știu că dacă ar fi bănuit-o, nu m-ar fi atins nici măcar cu un singur deget."  

Vă spun un secret. Alexander va afla foarte repede adevărul, dar vă las să descoperiți singuri în ce mod și cum vor fi afectate destinele celor doi protagoniști după acest eveniment.


" Nici acum nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Nu e posibil. Nu putea să fie cine cred eu că era..." 

 Alexander Chase este un bărbat puternic, obișnuit să obțină tot ce își dorește indiferent de mijloacele folosite, care cu propriile puteri și-a construit un adevărat imperiu. Nu s-a născut într-o familie bogată, din contra, erau zile în care nu avea nici ce mânca, așa că a învățat de tânăr regulile vieții și importanța banilor. Râvnit de toate femeile, Alyssa este singura pentru care simte altceva decât dorință, ceea ce e o adevărată minune.


Secrete, răzbunare, trădare, dorințe bolnave și iubire. Asta ne oferă Rodica Mijaiche în primul volum dintr-o serie de patru cărți, care se anuntă incendiare și capabile să te țină cu sufletul la gură. Te vei atașa de personajele principale, dar nici cele secundare nu îți vor rămâne indiferente.


Cu un ritm alert și cu o acțiune care decurge în mod firesc, de parcă totul ar avea loc în față proprilor noștri ochi , autoarea nu îți dă voie să te plictisești, iar la sfârșit nici nu o să realizezi ce repede a trecut timpul și tu ai mai terminat de citit încă o carte superbă.  6 comentarii:

 1. Nici nu stii cat ma bucur ca ti-a placut cartea! Eu am devorat-o in cateva ore. Iar cand am ajuns la final, am fugit in biblioteca sa iau volumul 2 ( care mi-a placut si mai mult decat primul).
  Rodica are foarte mult potential. Putine autoare stiu sa imbine genul thriller cu romance-ul ( ma refer la intriga, poveste mai complicata, mai credibila).
  Felicitari pentru incitanta recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu am devorat-o in cateva ore, dar din nefericire pentru mine nu aveam ieri volumul 2, dar azi Rodica mi-a facut o super surpriza si pot sa il citesc si eu. De abia astept :*. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Minunată recenzie, felicitări! 💚 De atât de mult timp o am și eu în plan...

  RăspundețiȘtergere