vineri, 25 august 2017

Recenzie Ochiul pisicii- Andrada Cosmina Posedaru


Mister, foarte mult mister. Acesta ar fi cuvântul pe care l-aş folosi dacă ar trebui să descriu cartea "Ochiul pisicii" cu ajutorul doar unui singur cuvânt.

Când misterul se îmbină cu puţin umor, iar între personajele principale se naşte o atracţie , rezultă o carte de nota zece sau de cinci stele dacă sunteţi pe sistemul goodreads (cei care folosesc această platformă vor înţelege).

Andrada-Cosmina Posedaru deşi este o scriitoare tânără încă la început de drum, ea nu lasă nimic la voia întâmplării. De fiecare dată vine cu un element surpriză care să aducă o notă în plus de dinamism acţiunii, în felul acesta reuşind să acapareze şi atenţia cititorului.

Încă de la primele pagini suntem martori la asasinarea lui Evelyn Grey, ea plasând tragicul eveniment la marginea unei păduri, pe nişte stânci ascuţite.
"Tot ce a mai rămas din fiinţa care acum câteva minute alerga plină de viată este un trup inert, contorsionat, prins în îmbrăţişarea eternă a pietrelor"


 William Evans este un detectiv particular, care îşi duce veacul în apartamentul de pe Wolf Street, în care locuieşte împreună cu prietenul lui cel mai bun, James Carter.Tot aici îşi are şi biroul. Nu se poate laudă cu rezolvarea unor cazuri foarte importante, asta dacă nu-l pune la socoteală pe cel al unui ceas furat, care s-a dovedit că de fapt a fost amanetat chiar de client. Acest lucru se  schimbă o dată cu propunerea de a investiga împreună cu ziarista Sophie Adams, dispariţia unei fete


 "Singura parte rea din toată afacerea asta este că voi fi urmat peste tot de ea. Sunt obişnuit să lucrez singur."
Da, v-aţi prins! Cazul se va transforma foarte repede într-o crimă, dar ceea ce îl va atrage pe William va fi motivul. De ce a fost ucisă o tânără care nu a făcut niciodată rău la nimeni şi aparent nu are niciun duşman? V-am făcut curioşi? Dacă da, atunci o să fiţi super entuziasmaţi când veţi afla că principalul suspect este un mafiot extrem de cunoscut în Cairo şi Egipt, care face contrabandă cu artefacte.

Viaţă anostă şi fără pic de culoare a tânărului nostru detectiv a devenit acum una foarte interesată. Cum va reuşi să scape de pericolele care îl pândesc, atât  pe el cât şi pe "partenera" lui, la tot pasul, vă las pe voi să descoperiţi.

William este un Sherlock Holmes modern, fără pălărie şi lupă, pe care l-am îndrăgit încă de la începutul. Cu vorbele mereu la el şi întotdeauna pregătit să  dea un răspuns, indiferent că asta îi cauzează destule probleme, sunt convinsă că îl veţi găsi şi voi, la fel de interesant şi foarte amuzant.
"Poţi lua englezul din Anglia, dar nu poţi lua Anglia din englez. Să fiu al naibi dacă o să renunţ vreodată la ceaiul meu Earl Grey de dimineaţă."


6 comentarii:

 1. Abia aștept să o citesc si eu! Pare super interesanta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eram foarte curioasă cu privire la acest roman...

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitări pentru recenzie! Pare grozavă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc Adriana:*. Da, este frumos si de abiaa stept sa descopar si ce impresie o sa-ti lase si tie :*

   Ștergere