duminică, 6 august 2017

Recenzie Roma Pasiuni întunecate - Rodica Mijaiche

Există serii de cărți care o dată cu volumul doi încep să își piardă din intensitate, acțiunea se lungește aiurea doar de dragul de a mai umple câteva pagini, dar din fericire Seria Pasiuni de Rodica Mijaiche nu și-a pierdut nicio secundă din farmec, din contră, acțiunea ei a devenit și mai interesantă, personajele principale au fost și mai bine conturate, iar noi aventuri și secrete au ieșit la lumină.

   Toate aceste lucruri au contribuit din plin la crearea unei cărți superbe, pe care cu greu o lași din mână, iar acum gândul meu zboară către următorul volum pe care de abia aștept să îl citesc,chiar dacă Carlo, personajul în jurul căruia se va centraliza următoarea carte nu m-a atras într-un mod dosebit, dar sunt convinsă că Rodica va găsi acel ceva care să mă facă să zic wow.

Ce se întâmplă când două personaje încăpățânate, cu un trecut întunecat și cu greu încercate de viață, Alessandro și Regina, se întâlnesc? Vă spun eu sau mai bine zis vă spune autoarea, iese o poveste de dragoste frumoasă, care reprezintă luminița de la capătul tunelului pentru ambii protagoniști.


Regina Nunzio o fată frumoasă, inteligentă care a ajuns tot ce și-a dorit în viață. Este un fotomodel de succes, dar bucuria de pe fața ei reprezintă doar un scut împotrivă trecutului care o bântuie. Orfană și crescută de măicuțe  la o mânăstire din Roma , cunoaște adevăratul sens al cuvântului suferință de la o vârstă foarte fragedă.

 Când este înfiată de Franco Nunzio începe să spere că viața ei pictată în nuanţe de negru va deveni curând roz, că însfârșit va află sensul  conceptului numit familie,  dar toate aceste vise nevinovate îi sunt distruse.
 "Ah, oftez tristă, am schimbat o închisoare cu alta. "
Paolo Nunzio, fratele mai mare, care Franco îi promisese că o va proteja, este de fapt cel care o maltratează și îi face viața un iad, asta până la optsprezece ani când reușește să fugă.Cum orice minune nu durează decât trei zile, acesta află unde locuiește și apare în față ușii apartamentului ei din New York.
" Inima îmi bubuie în piept. Nu vreau să mă mai atingă. Dar imediat îi simț dosul degetelor cum trec peste pielea obrazului. Inspir adânc și greața mă cuprinde. Îmi întorc capul spre el și, dacă ochii ar putea ucide, ai mei sigur ar fi făcut-o acum. "

  Singurul lucru bun din întoarcerea lui Paolo în viața Reginei, este Alessandro, bărbatul misterios  cu ochi negri pe care nu și-l mai poate scoate din gând de când a sărutat-o și care ajunge  să fie bodyguardul ei.
"Oh, este un pericol pentru simțurile mele. Dar mie-mi plac pericolele. Stăm față în față. Ochii îi sunt negri de la dorința abia stăpânită, zugrăvită în ei, parcă lăsându-mi o invitație. Nu mai am nicio șansă să mai scap cu inima nevătămată din toate astea. "
Viața aproape perfectă pe care Alessandro Martinez o trăia alături de Alberto, tatăl lui și de Alyssia, sora lui a fost distrusă în seară în care Samuel Gill, asociatul tatălui lui l-a ucis pe acesta, mânat de dorință de  a avea putere și bani, crimă la care din nefericire Alessandro a fost martor. Din băiatul care visa să devină un chimist de succes a trebuit să se transforme într-un luptător, să lupte pentru propria supraviețuire într-un ring. Singurul lui medicament în tot acest timp  a fost răzbunarea.
"Strâng degetele până se adună în pumni plini de furie și disperare. Vreau că toată șarada asta să se termine odată. Îl vreau pe Gill la mila mea."  
       "Trebuie să pun capăt acestui coșmar. Vreau ca mama și sora mea să trăiască liniștite. Dacă pentru asta va trebui să mă sacrific, o voi face bucuros." 
Destinul i-a pregătit însă o surpriză, așa că în viața lui apare Regina, tipa cu ochi verzi care trezește în el sentimente pe care nu le-a mai cunoscut demult.
 "Nu pot să cedez. Ea nu este pentru mine. Ea este curată. Inocență. Stilată. Elegantă. Frumoasă.
 Este tot ceea ce eu nu sunt." 

  Vor reuși oare Regina și Alessandro să își învingă demonii și să aibă parte de mult râvnita viață fericită? Asta nu vă mai spun vă las pe voi să descoperiți.

 Dacă în New York Pasiuni ascunse, autoarea ne-a făcut cunoștință cu personajele și cu lumea lor, în Roma Pasiuni întunecate avem parte de mai multă acțiune, de crime, răsturnări de situație neprevăzute, cât și de câteva capitole care scot la iveală secrete din viața personajelor în jurul cărora vor lua naștere următoarele două cărți din serie.

6 comentarii:

 1. Felicitări pentru frumoasă recenzie! Regina m-a cucerit și pe mine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumoasa recenzie! Felicitari! Da, de obicei, volumele intermediare sunt mai slabute. Insa, in cazul de fata, Rodica a scris ceva si mai incitant!

  RăspundețiȘtergere
 3. Minunată recenzie, felicitări!💙 Mă atrage foarte tare acest roman...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oana, daca ai citit primul volum atunci cu siguranta acesta iti va fi si mai drag. Povestea devine si mai captivanta.

   Ștergere