marți, 29 august 2017

Recenzie Un bărbat și o femeie - Jojo Moyes


Un bărbat și o femeie de Jojo Moyes este pansamentul perfect pentru cei care încă mai suspină după finalul cărții Înainte să te cunosc. Povestea dintre Jess și Ed te va face să uiți pentru câteva ore de Will și Louisa, iar buna dispoziție va fi cuvântul de ordine.

 Chiar dacă avem parte și aici de dramă, Un bărbat și o femeie prin prisma întâmplărilor și a personajelor devine o carte amuzantă pe care o parcurgi foarte repede, paginile zboară una după altă, iar tu fără să realizezi, ajungi într-o perioadă foarte scurtă de timp la finalul ei.

 Jess Thomas a devenit personajul meu femini preferat. O femeie puternică care în ciuda grijilor și a problemelor materiale a rămas mereu optimistă. În prezent este mama a doi copii- Tanzie și Nicky-doi copii frumoși și inteligenți pe care îi iubește mai presus de orice.

 Rămasă fără sprijinul soțului, Jess a fost nevoită ca ziua să facă curat în casele de vacanță ale familiilor bogate împreună cu prietenă ei Natalie, iar seară să lucreze că ospătăriță în barul The Feathers. Cu toate astea grija zilei de mâine nu a dispărut, iar acum din lipsa baniilor trebuie să îi refuze oportunitatea lui Tazie de a merge de anul viitor la o școală particulară, unde alături de alți copii speciali ca și ea să studieze tainele matematici.
"mai rău decât nesfârșita, necontenită, afurisita și istovitoarea luptă financiară, e faptul că nimeni nu se simte mai singur pe pământ decât un părinte rămas pe cont propriu, care e complet depășit de situație."
Când credea că a epuizat toate soluțiile pentru a face rost de banii necesari pentru ai plăti școlarizarea lui Tanzie, drumul ei se intersectează din nou cu cel al lui Ed Nicholls, unul dintre angajatorii ei. Chiar dacă după ultima lor întâlnire nu îl are prea mult la suflet, de dragul lui Tanzie îi acceptă oferta de a merge împreună cu el până în Scoția, locul unde avea să aibă loc o olimpiadă de matematică. Dacă Tanzie ar fi reușit să ia marele premiu  toate problemele lui Jess ar fi fost momentan rezolvate.

 Ed Nicholls este un bărbat inteligent, dar  în materie de femei nu a luat niciodată decizia corectă. Mai întâi fosta lui soția , Lara, un manechin de succes, iar acum Deanna, o fostă colegă de facultate l-au trădat. Dacă soția lui i-a luat aproape totul la divorț, Deanna îl acuză că i-ar fi furnizat și ajutat-o să cumpere  acțiuni la firma lui.
 
 Da, este adevărat că i-a dat acel cec, dar nu s-a gândit niciodată că aceasta  împreună cu fratele ei vor obține un profit fraudulos de 2600000 de lire.
 Nu îl sperie să o ia încă o dată de la zero, dar gândul, că din dorința de a ajuta pe cineva, riscă să ajungă la închisoare pierzând totodată dragostea și respectul tatălui său, asta îl îngrozește.

 Călătoria lui împreună cu Jess și cei doi copii ai ei este cea mai bună oportunitate de a-și spăla un pic din păcate, dar nu s-a gandit nicio secundă că va trebui să parcurgă o distanță atât de lungă mergând doar cu viteza de șaizeci de kilometrii la oră pentru că altfel lui Tanzie i se face rău.
 "Poate voia doar să se convingă singur, împotriva tuturor evidențelor disponibile, că nu era pe de-a-ntrgul o jigodie. "
 O călătorie de câteva ore se transformă într-una de câteva zile, iar aventurile nu vor lipsi să apăra. Pe parcurs Jess și Ed vor ajunge să se cunoască mai bine și chiar să simtă ceva unul pentru altu.

 Vor reuși  să ajungă la timp? Ce se va întâmplă cu Ed și oare va scăpa de închisoare? Există un happy-end pentru cei doi?  Răspunsurile la aceste întrebări rămâne să le descoperiți voi pe parcursul acestui minunat roman.

8 comentarii:

 1. Si mie mi-a plăcut foarte mult! Felicitări pentru frumoasa recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ai fost cea care m-a convins sa citesc aceasta carte si nu regret absolut deloc. Multumesc :*

   Ștergere
 2. Felicitări pentru recenzia minunată! 🌸💚 M-ai făcut și mai dornică să citesc acest roman...

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitări pentru recenzia frumoasa! :*

  RăspundețiȘtergere
 4. Dupa ce ti-am citit recenzia, chiar ma bucur ca am avut inspiratia sa cumpar cartea. Am mai citit carti de M.J., dar numai pe cele doua de la ed. Lira. Fiind o fana a happyendului, am evitat sa cumpar Inainte sa te cunosc. Probabil ca am sa o abordez numai cand voi prinde curaj.
  FELICITARI!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si eu ador happy-endul si chiar imi era teama sa cumpar aceasta carte. Multumesc pentru cuvintele frumoase :*

   Ștergere