luni, 18 septembrie 2017

Recenzie Amantul - Jodi Ellen Malpas


 Dacă facem abstracție de limbajul obscen-care la unele cărți este prea exagerat și o vină s-ar putea să o aibă traducerea, cărțile din categoria eroscop sunt o lectură plăcută și ascund în spatele scenelor fără perdea o frumoasă poveste de iubire.
 
   La fel se întâmplă și în Amantul de Jodi Ellen Malpas, chiar dacă aici, secretele ies la lumină cam târziu din punctul meu de vedere, dar acum sună promițător volumul 2. Așa că dacă începeți să citiți această carte nu o abandonați, acordați-i o șansă sau mai multe, după caz :D :D.


 Chiar dacă tocmai a ieșit dintr-o relație care a durat patru ani, Ava nu este tristă. Împreună cu Kate-cea mai bună prietenă a ei, se distrează în fiecare seară de parcă ar fi niște strudente.
"Ochii mei căprui-închis par obosiți și le lipsește sclipirea obișnuită-rezultatul nopților nedormite, desigur. M-am mutat cu Kate abia acum o lună, după ce m-am despărțit de Matt și ne purtăm ca niște studente. Ficatul meu urlă la mine să-i mai dau o pauză."
  Ava însă se poate lăuda că la doar douăzeci și șase de ani are o carieră de succes-designer de interioare, iar munca pe care o face i-a atras atenția și lui Jesse Ward, un bărbat bogat care a angajat-o special ca să-i decoreze conacul. Acest lucru o ia prin surprindere pentru că domeniul în care ea profesează sunt locuințele moderne nu cele rurale, care îi erau repartizate lui Patrick-șeful ei.
" În portofoliul meu nu se află absolut nimic care să reflecte stilul tradițional de disign. Da' nimic! Nu mă pot abține și-mi spun că va fi o pierdere colosală de timp și nimic mai mult." 
 Când ajunge la conac, șocul cel mai mare pentru Ava nu este produs de locuința care arată superb și nu avea nevoie de nicio modificare ci de patronul ei, un bărbat perfect, nu un moșier scorțos , cu un trabuc în mână așa cum și-l imaginase ea.
" Dumnezeule mare! Inima îmi sare ca un arc, iar respirația mea haotică o ia razna de-a dreptul periculos. Mă ia brusc cu ameteală, iar gura ignoră total ordinele creierului de a spune ceva. Stau ca tută și mă holbez la bărbatul ăsta, timp în care el mă privește fix. Vocea lui voalată m-a făcut să înțepenesc în loc, dar infătisarea lui...infătisarea lui m-a făcut piftie-o piftie tremurătoare și total incapabilă de vreo reacție." 
Atracția pe care o simte aceasta în prezența lui Jesse o sperie pe Ava, așa că incearcă să fugă cât mai departe de el, dar insistențele lui-el făcand o misiune din asta, îi distrug zidul. Asfel ajunge să-i cedeze sperând că o singură dată este suficientă pentru amândoi ca să scape de dorința carnală.
 "Vreau asta. Da, poate că o să am timp să evaluez situația, dar în acest moment sunt sigură că o să merg până la capăt cu chestia asta. E pur și simplu prea mare tentația ca să-i rezist și Dumnezeu mi-e martor că am încercat."
 Bineînțeles că o singură noapte de pasiune nu va fi suficientă pentru niciunul, dar posesivitatea lui Jesse atinge cote extreme. El plătește o sumă exagerată șefului ei, Patrick, ca să aibă parte de servicii complete din partea  Avei, în felul acesta putând să-și petreacă tot timpul alături de ea.
 Cu toate astea, inevitabilul se produce, Ava se îndrăgostește de el, deși nu știe mare lucru despre Jesse-nici măcar vârstă pe care acesta o are.
"-Nu contează câți ani ai, mormăi.  

-Nu? 

 -Nu, nu contează. Nimic nu contează... te iubesc oricum. "
Dar oare dragostea pe care i-o poartă va fi destul de puternică ca să treacă cu vederea secretele pe care Jesse le are față de ea? De ce insistă atât de mult acesta să o aibă tot timpul alături de el?

8 comentarii:

 1. Ce bine ca mi-am cumparat cartea! Recenzia ta mi-a dovedit ca am ales bine! Multumesc pentru tentatie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mă bucur că nu sunt singura căreia i-au plăcut cartea!
  Eu am citit trilogia completă (plus cele două nuvele, sau cum le-o zice) si pot sa spun ca devine din ce în ce mai buna!
  Traducerea lasă foarte mult de dorit, eu am citit primul volum si in engleza si sunt, oarecum, oripilată de traducere! Cuvintele alea obscene au fost, chiar și pentru mine, mult prea mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Surprinzator, eu cand am comandat cartea nu mi-am data seama ca o citisem deja in engleza. Pentru mine si titlul mi se pare prost ales. Nu stiu de ce, cuvantul amant ma duce cu gandul la un triunghi amoros, niciun caz la o relatie deschisa cu un barbat. da, limbajul e deplorabil, pentru ca limba noaststra e bogata in asfel de cuvinte si se pare ca traducatorul s-a gandit sa le foloseasca pe absolut toate.

   Ștergere
 3. Mie imi pare interesanta! Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este interesanta, dar imi este teama ca multi nu o sa o citeasca panala sfarsit din cauza limbajului foarte deocheat :)))

   Ștergere
 4. O carte frumoasa care reușește sa mă binedispună.

  RăspundețiȘtergere