miercuri, 27 septembrie 2017

Recenzie Contract marital: Anastasia - Alexa Drăgan


  Nu haina face pe om și sunt de acord cu acestă afirmație, dar când vine vorba de cărți atunci problema se pune altfel.  În această situație eu mă încadrez în grupul celor care preferă o copertă care să reflecte cât de cât acțiunea cărți sau măcar să ne dea un indiciu la ce putem să ne așteptăm. Nu cred că mai trebuie să vă spun la ce m-a dus cu gândul coperta cărții  Contract marital, dar pot să vă spun că exact asta am primit, o frumoasă poveste de iubire greu pusă  la încercare de trecuturile tumultoase ale celor doi protagoniști și de un psihopat îndrăgostit de Anastasia.

Cartea este scrisă la persoana I din perspectiva Anastasiei/Anei, dar pe alocuri autoarea a înserat mici fragmente cu ceea ce simte și trăiește Damian, un lucru foarte benefic pentru că în felul acesta cititorului îi este mai ușor să interacționeze și să cunoască mai bine  ambele personaje.


Anastasia este o tânără puternică cu un trecut peste care nu multe femei ar fi reușit să treacă. În timpul unei misiuni-ea lucrând a o firmă de pază, a fost agresată și violată de o persoană a cărui identitate nu a fost aflată niciodată. Fără părinți despre viața ei s-ar putea spune orice mai puțin că ar fi roz, dar acest lucru se schimbă odată cu apariția razei de lumină pe nume Miruna.

 Întâlnirea dintre cele două este pur întâmplătoare. Pe când se plimba Anastasia vede o femeie țipând și lovind o fetiță și în fața acestui spectacol nu poate să rămână indiferentă așa că intervine să o salveze pe micuță, pe nimeni alta decât Miruna. Chiar dacă între cele două persoaje există o diferență de vârstă faptul că ambele și-au pierdut persoanele dragi la o vârstă fragedă le leagă și totul se transformă într-o frumoasă prietenie.
 "Mi se rupe sufletul când o aud și văd tristețea din ochii ei. Știu ce inseamnă să fii copil și să nu ai mamă. Să știi că ceilalți au familii și tu nu. "
Ana nu este o persoană socială care să iubească petrecerile, dar obligată de cea mai bună prietenă a ei acceptă să meargă la una, unde soarta i-o va aduce din nou în cale pe Miruna, dar și pe tatăl acesteia, pe Damian.

Damian și-a pierdut soția la nașterea fiicei lui și o dată cu ea și sperata că ar mai putea să găsească o femeie care să-l facă să creadă în iubire. S-a transformat într-un afemeiat, iar acum din cauza acestui comportament riscă să piardă custodia Mirunei în defavoarea foștilor socrii. Profitând de legătura care s-a creat între Ana și fiica lui, îi propune acesteia să-i devină soție timp de un an , perioada necesară că el să demonstreze juraților stabilitate și să câștige procesul.

 Vor reuși cei doi protagoniști să iasă din acest joc fără ca să-și piardă inima?

 Dacă sunteți curioși vă invit să cumpărați cartea de aici.

21 de comentarii:

 1. Nu știam această carte, dar mi-ai stârnit foarte tare curiozitatea... Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  RăspundețiȘtergere
 2. Am tot văzut cartea în online, dar nu am citit-o și nici nu am cumpărat-o. Are un subiect interesant și numai bun pentru o romantica :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, daca iti plac cartile romantice atunci nu trebuie sa o ratezi

   Ștergere
 3. O carte romantica in esenta, nu? Pare interesanta. Multumim pentru prezentare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este o carte romantica , dar are si putin mister din cauza trecutului Anei.

   Ștergere
 4. Vad ca acesta este primul volum. Sa nu imi spui ca volumul doi inca nu a aparut. Nu imi plac cartile astea care ma lasa in suspans cateva luni. Nu de alta dar uit ce am citit in primul volum. Altfel, cred ca mi-ar placea cartea, mai ales ca este din vremurile noastre.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este primul volum, dar nu trebuie sa astepti ca sa-l citesti pe urmatorul pentru ca o poti face pe wattpad, locul unde a luat nastere aceasta serie.

   Ștergere
 5. Pare draguta cartea. Mai ales pentru cei sau pentru zilele in care ai chef de o lectura romantica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiind o lectura usoara se potriveste perfect pentru romanticii incurabili.

   Ștergere
 6. De multe ori te face sa te indoiesti ca astfel de situatii ar putea fi reale insa am intaknit mukte cazuri in care viata bate cartea :)
  paolaivan.ro

  RăspundețiȘtergere
 7. Am mai auzit de carte. Nu este perioada romantică la mine, deocamdată o pun pe listă. Mulțumesc pentru tentație!☺

  RăspundețiȘtergere
 8. Răspunsuri
  1. Cu siguranta si cartea ar fi una pe gustul tau. Multumesc pentru cuvintele frumoase.

   Ștergere
 9. Foarte buna recenzia ta, banuiesc ca este o carte buna, cu un subiect captivant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este o carte cu un subiect care iti acapareaza atentia de la primul pana la ultimul cuvant.

   Ștergere
 10. Initial m-a dus cu gansul la o alta carte, si presimt ca are multa inspiratie din ea!

  RăspundețiȘtergere