luni, 25 septembrie 2017

Recenzie Hopeless Fără speranță- Colleen Hoover   
       Clișeică. Da, asta aș fi spus despre cartea Hopeless Fără speranță după ce am citit descrierea cărții. Mi-am susținut părerea mult și bine, aproape citisem jumătate din carte când Colleen Hoover a detonat bomba și toate scenariile și planurile care apăruseră în căpșorul meu au fost spulberate. Odată cu ele s-a transformat în fum și părerea mea că această carte nu are cum să mă surprindă.

      Au existat mici indicii și poate dacă le-aș fi acordat mai multă atenție sau aș fi gândit la rece toată situația și viața pe care o trăiește protagonista noastră , Sky, atunci nu aș mai fi rămas cu gura căscată ca la dentist. Asta ar trebui să-mi fie învățătură de minte ca niciodată să nu mai judec o carte după o descriere.

      Până la vârsta de 17 ani, Sky a dus o viață liniștită și în afară de micile nebunii-aducerea în dormitor a unor băieți fără știrea mamei ei, nu se poate lăuda cu altceva. Aceste escapade i-au adus în schimb o reputație nu prea plăcută, o reputație care îi va da mari dureri de cap în primul ei an de liceu la o școală de stat. Până acum Sky a învățat acasă și tot ce știe despre această lume știe doar din cărți, ea fiind totodată și singura fată din liceu care  nu are acces la internet sau televiziune, nu deține un telefon și nu are cont de facebook sau pe alte rețele de socializare.

      Cu un simț al umorului foarte dezvoltat, Sky nu ia în seamă bilețele răutăcioase de genul"Curvo", "Parașuto" din contră, găsește în ele o muză de amuzament și inspirație. Sky mai are un motiv pentru care nu se lasă afectată, știe că aceste lucruri nu sunt adevărate. Indiferent de numărul de băieți care i-au intrat în dormitor niciunul nu a reușit să o facă să simtă vreo placere, așa că totul între ei s-a rezumat doar la săruturi.

       Acest lucru însă se va schimba când îl întâlnește la un magazin pe Holder, care doar privind-o reușește  să-i aducă fluturași în stomac, un sentiment total nou pentru ea.
"Senzația îmi e într-atât de străină, încât nu-mi dau seama precis ce o fi. N-aș putea spune ce are el atât de diferit, încât să-mi stârnească pentru prima oară în viață fireasca reacție fiziologică față de altă persoană. "
      Reacția pe care acesta o are la vederea ei de parcă ar vedea o fantomă și lucrurile pe care le descoperă despre trecutul lui o sperie la început, dar parcă soarta îi vrea împreună și în urma unor conjuncturi cei doi ajung  să fie nu numai colegi de școală, dar și de alergare. Treptat Holder va deveni ca un drog pentru Sky și alături de el va simți lucruri la care nu visa niciodată, dar schimbările bruște de comportament ale acestuia îi vor aduce și foarte multă suferință .


         De ce a privit-o atât de ciudat în prima zi Holder pe Sky de parcă ar fi văzut o fantomă?  Care să fie motivul schimbărilor bruște de comportament ale lui Holder? De ce a protejat-o atât de mult mama ei pe Sky? Acestea sunt întrebările, la care doar citind povestea emoționantă a tinerei Sky, le veți afla răspunsul.

Citind această carte mi-am amintit de această melodie care după părerea mea i se potrivește perfect lui Sky.

10 comentarii:

 1. Frumoasa recenzie, si o carte care mi-a placut in mod deosebit!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am citit nimic semnat de Coleen Hoover. Am avut la un moment dat intenția, dar am abandonat ideea. Frumoasă prezentare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic sa ii acorzi o sansa. Scrie foarte frumos si este o lectura usoara.

   Ștergere
 3. Frumoasă recenzie! O carte superbă, care mi-a plăcut mult!

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar nu știu cum scrie autorul acesta. Citesc recenzii frumoase, dar tot am o retinere să-l incerc. Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic sa incerci sa citesti macar o carte. Sunt foarte dragute si se citesc foarte usor. Lectura placuta daca te hotarasti sa-i acorzi o sansa.

   Ștergere
 5. Ma tentează enorm cartea. Am auzit numai lucruri faine despre ea. Mulțumesc că mi-ai adus aminte de ea! :)

  RăspundețiȘtergere